среда, 9 января 2013 г.

Курсы


Head gümnaasiuminoored!

Saadan teadmiseks Tallinna Ülikooli info - hea võimalus osaleda soodsatel ja huvitavatel koolitustel ning saada ainepunkte, mida hiljem arvestatakse ülikooliainetena.

Tervitades,
Tiina Naarits-Linn


Tallinna Ülikooli Õpilasakadeemia kevadsemestri kursustele registreerimine on avatud ja kestab 1. veebruarini. Head Õpilasakadeemia sõbrad, olete oodatud ennast täiendama praktilise fotograafia, rahvusvaheliste suhete, hiina keele ja kultuuri, rakenduspsühholoogia, itaalia ja hispaania keele ja kultuuri, sotsiaal-ja kultuurantropoloogia ning kommunikatsiooni valdkonnas. Vene keelt kõnelevatel noortel on võimalik omandada teadmisi giidinduses.    

Sel kevadel on uute õppekavadena plaanis sotsiaal- ja kultuurantropoloogia ning rahvusvahelised suhted ümber maailma, mis on jätkukursus sügisel alustatule. Samas sobib see ka uutele tulijatele. Taasesitamisele tuleb ka eelmise kevade kõige populaarsem, praktilise fotograafia kursus.   

Kursuste kohta saab lisainfot Õpilasakadeemia kodulehelt http://www.tlu.ee/akadeemia. Õppetöö algab 2. veebruaril ning toimub nädalavahetuseti.     

Lisainfo: Kadri Eisenschmidt, 6409 369, kadri.eisenschmidt@tlu.ee        


2012/2013. õa kevadsemestri kursused        


Kursuse raames tehakse ülevaade mõningatest psühholoogia valdkondadest: kognitiivne psühholoogia, sotsiaalpsühholoogia. Räägitakse põnevamatest käitumismustritest nagu stereotüüpne käitumine, grupiprotsessid ja soorollid. Keskendume teemadele, millega puutume igapäevaselt kokku ning äratundmisrõõmu peaks olema hulgaliselt.     

           

Oled proovinud pildistada rõõmu, kurbust, rahu? Millise loo räägivad sinu tehtud pildid? Mida me vaatame, mida näeme? Praktilise fotograafia kursusel on sul võimalik neil teemadel kaasa rääkida. Nii sõnas kui pildis.           



Tule ja saa teada, kust on pärit Sinu ketsid, kuidas kirjutada hiina keeles "kana nuudlitega" ja mõtiskle Hiina rolli üle maailmamajanduses. Kursusele on oodatud gümnaasiumi- ja kutsekoolinoored, kes tunnevad huvi kaugete kultuuride, välis- ning maailmapoliitika arenemissuundade ja ka maailmamajanduse ning seda enim mõjutavate suuriikide vastu.            

           

Rahvusvahelised suhted ümber maailma tutvustab erinevaid riike, nende tegemisi ning omavahelisi suhteid. Kursus jätkab eelmise semestri rahvusvaheliste suhete kursust, kuid sobib ka uutele huvilistele. Vaatluse alla tulevad Euroopa koos Eestiga, Aasia erinevad nurgad, Aafrika ning mõlemad Ameerikad. Kursus annab hea ülevaate maailmasündmustest ning pakub välja tulevikuvõimalusi.  

           



Oleme jõudnud ühiskonda, kus infol on toimetulekus võtmeroll. Suhtlemisel põhineb kõik – olgu siis peres, koolis või edaspidi oma tooteid-teenuseid müües või meediat tarbides-tarvitades. Lahendus on õppida juhtima ja kontrollima oma sõnumeid ning analüüsima, kuidas teised neid vastu võtavad.    

           

Kuidas alustada vestlust hispaanlase või itaallasega, kuidas ennast tutvustada? Milliseid sündmusi peavad hispaanlased ja itaallased tähistamisväärseteks ja miks? Kes on need suurkujud, kelle nimesid kannavad Rooma ja Madridi tähtsad tänavad ja väljakud? Kursuse käigus saab aktiivselt omandada teadmisi maailma tuntuimatest kutluuridest ning end proovile panna.          

           

Miks on inimene just selline nagu ta on? Kuidas erinevaid nähtusi mõtestada ning mis on antropoloogi roll võõrast ning ka enese kultuuri uurides? Sellistele küsimustele üritabki järgnev kursus vastust anda.        

           

Kas tahad kasutada oma võõrkeelte oskust ning töötada inimestega erinevatest riikidest? Kui jah, tule meie kursusele, kus saad teada palju huvitavat Tallinna linnast ja giidi ametist

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.